Mail ons
Boek afspraak
Nederlands Nederlands
Engels English

Angst

Eigenlijk is iedere cliënt wel een beetje gespannen of heeft zelfs serieuze angst(en) voor het behandeltraject. Dit veroorzaakt meestal (veel) ongemak of het kan zelfs een ernstig obstakel vormen indien u graag een behandeling wilt ondergaan. Zorgen over het uiteindelijke resultaat, het tijdelijke korte kapsel direct na de behandeling, de naalden, bloed en/of pijn, niets is ons vreemd.

Angst is een emotie die ons helpt om ergens op te reageren als er gevaar dreigt. Helaas hebben wij hier vaak maar beperkte of zelf geen controle over. Je hart gaat sneller kloppen, de bloeddruk stijgt, de spierspanning gaat omhoog, je gaat transpireren en de ademhaling wordt sneller. Doordat er in het lichaam allemaal systemen worden geactiveerd (door o.a. adrenaline en cortisol) krijgt u in zulke gevallen zeer onprettige lichamelijke waarnemingen die van zeer mild tot enorm heftig kunnen zijn. Wij nemen alle soorten angsten en zorgen daarom heel serieus.

Het is voor uzelf (en ons) van belang dat u probeert zo open mogelijk te zijn over uw eventuele zorgen of angsten. Als u ons hierover informeert kunnen wij uw dag een stuk comfortabeler maken. Ons team zal tot het uiterste gaan om u toch een fijne ervaring te bezorgen.

Angst om kaal te worden

De omvang van het probleem is zelfs zo groot dat we haarverlies al niet meer zien als een eventuele schadelijke aandoening. Veel mensen met haarverlies of kaalheid hebben klachten en angsten. Soms gedurende een specifieke levensfase, soms hun hele leven lang. Mensen hebben het idee dat iedereen naar hun haar kijkt, ze vergelijken zichzelf continu met anderen, ze voelen zich onaantrekkelijk of oud. Psychologische consequenties van haarverlies worden namelijk flink onderschat.

De wetenschappelijke onderzoeken liegen er niet om. De Life-time prevalentie van psychische aandoeningen binnen deze groep is 74%. Dat betekent dat 74% van de mensen met haarverlies gedurende zijn of haar leven nare klachten of zelf zeer ernstige problemen ervaart. Angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, depressies, paranoïde gedrag en sociaal isolement zijn voorbeelden van aandoeningen waar men mee te maken kan krijgen


Beperken van angst

Door te blijven benadrukken dat een haartransplantatie absoluut geen operatie is wordt de angst vaak al gereduceerd. We leggen u tijdens het consult onze (unieke) behandelmethode uit en laten u, indien gewenst, van te voren zien welke instrumenten we gebruiken. Ook op de behandelkamer kunt u al een kijkje nemen.

Zo is het mogelijk om al onze materialen zorgvuldig af te dekken wanneer u bijvoorbeeld angstig bent voor bloed. Aan het einde van de dag zult u enkel minuscule korstjes zien en heeft u geen verband. Om dit alles te kunnen realiseren en een veilige omgeving voor u te kunnen creëren is het essentieel dat u uw angsten en zorgen kenbaar maakt.

 

Maak vrijblijvend en gratis een afspraak


Maak een afspraak