+ 31 43 720 08 40
Whatsapp ons
Neem contact op
Nederlands Nederlands
Engels English

FUE methode

Gebruik van naalden, de FUE methode

Een haartransplantatie is een blijvende oplossing voor elke vorm van haarverlies. Wij maken gebruik van de FUE (Follicular Unit Extraction) methode, echter wel op unieke wijze.

Een Follicular Unit is een groepje haartjes met haarwortelzakjes. Enkele haartjes van zo’n groepje boren wij uit de huid (Extraction) van het donorgebied en deze gebruiken wij voor de transplantatie. We maken minuscule gaatjes in het behandelgebied en plaatsen de geoogste haren hierin terug. Samengevat, een haartransplantatie.

Haarkrans / donorgebied

Is het u ooit opgevallen dat als iemand al vergevorderd kaal is de haarkrans aanwezig blijft? De haren boven de oren en op het achterhoofd zijn ongevoelig voor DHT (zie uitleg over haarverlies). Dit is de reden dat deze haren nooit zullen verdwijnen en wij dus juist deze haren gebruiken voor een haartransplantatie. De haren behouden in het (nieuwe) getransplanteerde gebied dezelfde eigenschappen (kleur, dikte, structuur, gevoeligheid voor DHT), hierdoor heeft u levenslange groeigarantie op de getransplanteerde haren!

Wij gebruiken als enige kliniek niet één maat naaldje bij de behandeling, maar naaldjes met verschillende diktes. Hoe groter de naald, hoe grover het resultaat en hoe kleiner de naald, hoe fijner. Werken met instrumenten van 0.6 tot 0.7 mm vergt naast veel ervaring een bovengemiddelde handvaardigheid en engelengeduld. Dit resulteert in het allerbeste resultaat voor de cliënt. Het aller kleinste naadje waarmee praktisch nog gewerkt kan worden is o.6 mm. Dit gebruiken wij voor verfijning waar dat absoluut noodzakelijk is voor een natuurlijk resultaat van de haarlijn. De naaldjes van 0.65 en 0.7 mm worden gebruikt om voor volume te zorgen, dit samen zorgt voor het perfecte resultaat. Kortom, een bij u passende (natuurlijke) haarlijn mét volume.

Bij de FUE-methode wordt er dus niet gesneden! Dit betekent geen groot litteken, geen hechtingen of (na)pijn.

Om de behandeling pijnloos te laten verlopen wordt u plaatselijk verdoofd. De verdoving is zeer goed te verdragen aangezien we hier veel tijd voor nemen. De gehele behandeldag duurt ongeveer 6 tot 8 uur.

De kleine stukjes huid met haartjes (grafts) worden 1 voor 1 weggenomen uit het donorgebied en direct in een hele speciale vloeistof gelegd.

Omdat wij de gehele ochtend bezig zijn met de extractie (het eruit halen van de haartjes) bewaren we deze in een speciale en kostbare vloeistof. Wij laten deze vloeistof speciaal (zelfs gekoeld) uit Zweden komen. Wij behandelen uw haren met de grootst mogelijke zorg en worden er kosten nog moeite gespaard voor het beste resultaat!

Als we de haartjes hebben uitgenomen begint het creatieve proces! De nieuwe haarlijn (of ander behandelgebied) wordt getekend op het hoofd en samen nemen wij alle tijd om te kijken of deze nog steeds is zoals u het in gedachten had tijdens het consult. Ook uw partner,vriend of vriendin, mag meekijken en samen komen wij tot de perfecte (natuurlijke!) haarlijn die aansluit bij u wensen en die vooral ook passend is bij uw huidige situatie maar tevens een natuurlijk karakter heeft voor in de toekomst.

Nu wordt ook dit behandelgebied verdoofd. Vervolgens worden er minuscule kleine gaatjes gemaakt in het ontvangstgebied en houden we rekening met de locatie, dichtheid, groeirichting en natuurlijke verdeling van de oorspronkelijke situatie van het haar.

Als alle gaatjes gemaakt zijn gaat het team de grafts terugplaatsen in deze gaatjes. Zo komen de fijnere/kleine grafts (die uitgenomen zijn met het kleinste naaldje) in de eerste lijn en de wat grotere grafts in het gebied daarachter om naast verfijning ook volume te creëren.

 

Maak vrijblijvend en gratis een afspraak


Maak een afspraak