Mail ons
Boek afspraak
Nederlands Nederlands
Engels English

Haartransplantatie


Het stellen van een diagnose

Vaak is de oorzaak van uw haarverlies geen gewoon hormonaal haarverlies. Prioriteit voor ons is het stoppen of afremmen van de onderliggende aandoening. Wij kunnen ervoor zorgen dat kostbare haren niet verder verdwijnen. De meeste haar en huidaandoeningen zijn zeer zeldzaam. Een grondige en uitvoerige diagnose is altijd de basis van een succesvolle therapie en behandeling. Op die manier kan de behandelend arts namelijk zowel conclusies trekken met betrekking tot het patroon, de activiteit en de toestand van het haar en de hoofdhuid, als een individuele therapie voorstellen en toelichten. Afhankelijk van het soort en de omvang van het haaruitval met de daaropvolgende behandeling, bestaat de verdergaande diagnostiek uit verschillende methodes, die elkaar aanvullen en ondersteunen.

Omvang van het probleem

Haarverlies leidt niet alleen tot praktische problemen, zoals bijvoorbeeld de styling van het haar, maar het tast ook het zelfvertrouwen aan en kan ervoor zorgen dat je je minder aantrekkelijk voelt. Haar lijkt op jonge leeftijd zo vanzelfsprekend dat het op het moment dat het haar begint uit te vallen, het veel impact kan hebben. Je raakt niet alleen je haar kwijt, maar ook een stukje identiteit.

De aantallen die ermee te maken (gaan) krijgen zijn immens groot. Zo is 30% van de mannen van 30 jaar kaal, 50% van de mannen van 50 jaar kaal en 70% van de mannen van 80 jaar kaal. Voor vrouwen liggen deze aantallen anders. Slechts 3-6% van de vrouwen onder de 30 wordt hiermee geconfronteerd. Het percentage loopt echter gestaag op, waarbij 40% van de vrouwen op 80 jarige leeftijd te maken heeft met dit probleem.

Angst om kaal te worden

De omvang van het probleem is zelfs zo groot dat we het al niet meer zien als een eventueel schadelijke aandoening. Veel mensen met haarverlies of kaalheid hebben klachten en angsten. Soms gedurende een specifieke levensfase, soms hun hele leven lang. Mensen hebben het idee dat iedereen naar hun haar kijkt, ze vergelijken zichzelf continu met anderen, ze voelen zich onaantrekkelijk en oud. Psychologische consequenties van haarverlies worden namelijk flink onderschat.

De wetenschappelijke onderzoeken liegen er niet om. De Life-time prevalentie van psychische aandoeningen binnen deze groep is 74%. Dat betekent dat 74% van de mensen met haarverlies gedurende zijn of haar leven nare klachten of zelf zeer ernstige problemen ervaart. Angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, depressies, paranoïde gedrag en een sociaal isolement zijn allemaal voorbeelden van waar de mensen allemaal mee te maken kunnen krijgen

Beperken van angst

Door te blijven benadrukken dat een haartransplantatie bij ons geen operatie is, en we dat woord ook niet zullen gebruiken, wordt de angst vaak al gereduceerd. We leggen duidelijk de technieken en de behandeling uit en laten zien welke instrumenten gebruiken worden.

U zult geen bloed of verband zien als u even opstaat om te pauzeren of lunchen, u kunt gedurende de hele dag gebruik maken van het toilet en we dekken onze materialen zorgvuldig af. Aan het einde van de dag zult u enkel minuscule korstjes zien. Het creëren van een veilige omgeving waarin u alles kunt zeggen is voor ons essentieel.

 

Maak vrijblijvend en gratis een afspraak.


Afspraak maken